Zes jaar cel geëist tegen leider dubbele overval Vodafone Stationsstraat

ALMERE • Di 31 augustus 2021 | 20:51 • Dinsdag 31 augustus 2021 | 20:51

Het Openbaar Ministerie eist tegen Amsterdammer Gino P. zes jaar gevangenisstraf. Volgens de Officier van Justitie is P. een van de aanzetters van de dubbele overval op de Vodafone-winkel op 17 en 29 november vorig jaar aan de Stationsstraat in Almere Stad. Amsterdammer Ogilvy C. heeft 18 maanden cel tegen zich horen eisen. Het OM eist tegen hem een lagere straf, omdat uit onderzoek blijkt dat hij volgens het jeugdrecht berecht moet worden.

De telecomwinkel werd op 17 november vorig jaar overvallen door twee minderjarige jongens. Zij zouden dit doen in opdracht van de twee Amsterdammers. Zowel Ogilvy C en Gino P. gaven bij de rechtbank aan dat ze wisten van deze eerste overval. P. gaf aan de scooter te hebben geregeld die bij de overval is gebruikt. Ook zou hij de vluchtroute uitstippelen en de buit na afloop verdelen. Met de overval van 29 november zegt de verdachte niks te maken hebben.

Op 28 november pleegden de minderjarigen opnieuw een overval, ditmaal in Almere Buiten. Volgens het OM zouden Ogilvy C. en Gino P. boos reageren omdat de twee minderjarige overvallers in opdracht van anderen deze overval hebben gepleegd. De twee zouden 'spelers regelen' voor een andere overval die zij aan het plannen waren.

Op 29 november werd de Vodafone in Almere Stad opnieuw overvallen. Volgens de Officier van Justitie zijn Ogilvy C. en Gino P. hier ook verantwoordelijk voor, hoewel ze niet fysiek de overval hebben gepleegd. Volgens het OM zijn er gesprekken gevonden waaruit blijkt dat C. zaken regelt. De verdachten geven toe dat het mogelijk is dat ze op 29 november in Almere Stad waren, maar dat het bezoek aan Almere tegelijkertijd aan de overval toeval is.

'Leven compleet kapot gemaakt'
In de rechtbank was ook één van de medewerkers van de Vodafone-winkel aanwezig. In een emotioneel verhaal vertelde de vrouw hoe haar leven in anderhalve minuut compleet kapot is gemaakt. Twee verdachten stonden met een machete en pistool in haar winkel. Sindsdien is haar zorgeloze leven weg, aldus de medewerker van Vodafone.

De verdachten keken tijdens het emotionele verhaal van het slachtoffer recht vooruit. Ook na afloop werd niet naar het slachtoffer gekeken. Beide verdachten zeiden op dezelfde toon dat het hen spijt.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel