Drie partijen willen snel onderzoek naar 'Flexwonen'

DRONTEN • Do 16 september 2021 | 12:39 • Donderdag 16 september 2021 | 12:39

De gemeente Dronten onderzoekt samen met woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) de mogelijkheden naar 'Flexwonen' voor asielzoekers met een verblijfsvergunning. Bij Flexwonen wordt er naar snelle, tijdelijke vormen van wonen gezocht. Zoals bijvoorbeeld wonen in een voormalig seniorencomplex, in een vakantiehuisje of in een leegstaand kantoorpand.

In het eerste halfjaar van 2021 had de gemeente Dronten de opdracht om 32 statushouders van een woning te voorzien. Dat is voor zeventien van hen gelukt. Als het aan de fracties van CDA, D66 en SP in Dronten ligt, maakt de gemeente haast met het onderzoek naar Flexwonen. Ze dienen donderdagavond een motie in. De partijen willen dat Flexwonen ook een optie wordt voor studenten, arbeidsmigranten en kwetsbare inwoners met urgentie.

D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken stelt 46 miljoen euro beschikbaar voor het versneld realiseren van huisvesting voor zogenoemde 'aandachtsgroepen' op de woningmarkt. Per gemeente ligt er één miljoen euro op de plank.

Daarbij geldt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. De drie partijen dringen daarom samen aan op haast. Ze vragen het college om snel plannen te maken en subsidie aan te vragen. Als het om locaties gaat, willen ze niet alleen kijken naar woongebieden, maar ook naar bedrijventerreinen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel