Winnie Prins: ik moest weg als wethouder om mijn partij te treffen

ZEEWOLDE • Zo 19 september 2021 | 9:55 • Zondag 19 september 2021 | 9:55

Winnie Prins vermoedt dat ze is weggestuurd als wethouder om de positie van haar partij Leefbaar Zeewolde te ondermijnen. Dat zegt ze in het programma Over Flevoland Gesproken.

De politica nam afgelopen week officieel afscheid nadat ze eind juni door de gemeenteraad werd ontslagen. De reden was dat ze op Facebook persoonlijke kritiek had gegeven op het coronabeleid van de overheid. De raad nam haar dat kwalijk omdat haar na eerdere incidenten te verstaan was gegeven dat ze terughoudender moest zijn met uitingen op sociale media.

"Ik vind het buiten proporties wat er is gebeurd", zegt Winnie Prins. Ze is het totaal oneens met de motie van wantrouwen tegen haar, waarin wordt gesteld dat ze haar privé-opvattingen voor zich moet houden. "Ik lach daarom. Wethouders hebben ook gewoon een opvatting in hun persoonlijk leven. Zolang het niet gaat over het beleid van je eigen gemeente, vind ik dat je heel veel uitingen kunt doen. In mijn werk heb ik gewoon gedaan wat ik moest doen. Ook de coronamaatregelen heb ik netjes uitgevoerd."

"Er is gewoon een stok gevonden om mee te slaan"

— Winnie Prins, ex-wethouder

De motie van wantrouwen werd door een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Zeewolde gesteund. Winnie Prins denkt dat haar politieke tegenstanders in werkelijkheid om een andere reden van haar af wilden. "Er is gewoon een stok gevonden om mee te slaan. Ik hoor: als Winnie er niet meer is, bestaat de partij niet meer en zijn we eindelijk van Leefbaar Zeewolde af. Dat vind ik kwalijk." Leefbaar is al sinds 1998 de grootste partij in de gemeenteraad van Zeewolde.

Winnie Prins verwacht bij de verkiezingen in maart een dusdanige winst voor de partij dat ze terug kan keren als wethouder in het college van Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel