Provincie organiseert Natuurtop 2022 op Floriadeterrein

ALMERE • Vr 24 september 2021 | 12:33 • Vrijdag 24 september 2021 | 12:33

De vierde Nederlandse Natuurtop wordt volgend jaar door de provincie Flevoland georganiseerd en zal op het Floriadeterrein gehouden worden. Dat heeft de provincie bekendgemaakt. De Natuurtop is een tweejaarlijks evenement dat georganiseerd wordt om bestuurders en medewerkers van overheden, natuurorganisaties en bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen. Zij kunnen tijdens de top kennis uitwisselen op het gebied van natuur.

Het evenement staat dit jaar in het teken van de landelijke Agenda Natuurinclusief. Deze agenda is gericht op de overgang naar een natuurinclusieve samenleving in 2050. De agenda is een samenwerking van de verschillende Gedeputeerde Staten in Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL.

De Agenda Natuurinclusief sluit aan bij internationale initiatieven op het gebied van onder meer biodiversiteit, vergroening en het thema 'growing green cities’. Juist daarom is de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere de uitgelezen plek voor het evenement, vindt de provincie. "De Floriade leent zich, mede vanwege de binding met het thema van de Floriade 'growing green cities' en de internationale context, bij uitstek voor de Natuurtop." Op welke datum de Natuurtop precies georganiseerd gaat worden, is nog niet bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel