Aanleg omstreden freerunpark Emmelhage begint in januari

EMMELOORD • Zo 26 september 2021 | 15:54 • Zondag 26 september 2021 | 15:54

De aanleg van een freerunpark bij de wijk Emmelhage in Emmeloord start begin volgend jaar. Dat laten burgemeester en wethouders van Noordoostpolder weten. Het grondwerk wordt volgens planning in januari uitgevoerd, maar is wel afhankelijk van het weer. Aansluitend kan volgens de gemeente het outdoorpark geplaatst worden. Daarna wordt het gebied met paden, een bruggetje, een vlonder en groen verder ingevuld.

Het freerunpark komt op de plek langs de Espelerweg waar op dit moment nog een groot grasveld is. Een aantal omwonenden is tegen de komst van het park. Het zou in strijd zijn met eerdere beloftes door de gemeente. Ook zou het freerunpark het uitzicht van de omwonenden verpesten en bestaat de vrees dat het park hangjongeren aantrekt.

Volgens de gemeente is er in een eerder stadium al rekening gehouden met wensen en opmerkingen van wijkbewoners. Na een presentatie in juni zijn met enkele wijkbewoners nog vervolggesprekken geweest. Dit heeft geleid tot een aanpassing van de oorspronkelijke plannen. Hoewel het outdoorpark wordt aangelegd, wordt volgens de gemeente ook het huidige voetbalterreintje behouden. Door andere aanpassingen geldt dat ook voor het zicht op de Poldertoren, dat door de bezwaarmakers als belangrijk is genoemd.

Presentatie aangepast ontwerp
De gemeente gaat het aangepaste ontwerp aan de buurtbewoners presenteren. Zij mogen dan nog eenmaal reageren. Volgens de gemeente kunnen dan alleen details nog veranderd worden, de hoofdopzet van het park staat al vast. Wethouder Wiemer Haagsma liet eerder al weten dat de aanleg van het freerunpark binnen het bestemmingsplan past.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel