Aandeelhouders willen onderzoek naar beleid bedrijf achter lustpil

ALMERE • Ma 4 oktober 2021 | 23:08 • Maandag 4 oktober 2021 | 23:08

39 Aandeelhouders willen dat de Ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam een onderzoek instelt naar de gang van zaken bij Emotional Brain BV. In het Almeerse bedrijf dat onder meer lustpillen voor vrouwen zou ontwikkelen zijn miljoenen gestoken, maar het verkeert in financiële nood.

Alle aandeelhouders zijn uitgenodigd om op donderdag 18 november bij de rechtbank te verschijnen. Die zal dan de partijen horen en daarna beslissen of er een onderzoek naar de gang van zaken bij Emotional Brain komt. Dat wordt onder meer ingesteld als er aanwijzingen zijn voor wanbeleid. De Ondernemingskamer moet beoordelen of daar gegronde redenen voor zijn. Als dat zo is, wordt het enquêteverzoek gehonoreerd en komt er een onderzoek.

De Ondernemingskamer stelt dan een onderzoeker aan. Alle betrokkenen, zoals commissarissen, bestuurders, werknemers en ex-werknemers moeten meewerken aan het onderzoek. Advocaat Jop Fellinger van Fruytier Lawyers die het verzoek heeft ingediend weigert Omroep Flevoland na herhaalde verzoeken te woord te staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel