Lustpil in andere handen

ALMERE • Za 2 april 2022 | 10:22 • Zaterdag 2 april 2022 | 10:22

Freya Pharma Solutions uit Amsterdam heeft het intellectuele eigendom van de lustpil voor vrouwen van het Almeerse bedrijf Emotional Brain overgenomen. Emotional Brain dreigde failliet te gaan. Er was uitstel van betaling aangevraagd en onlangs zijn de aandeelhouders akkoord gegaan met de overname.

Onder de aandeelhouders is ook de ontwikkelingsmaatschappij Horizon van de provincie Flevoland. Horizon wil niet zeggen hoe groot dit aandeel is. Een woordvoerder wil wel kwijt dat er geen verlies is geleden door de overname.

Freya Pharma Solutions ontwikkelt de pil nu verder. Managing director Marcel Wijma zegt op de website van het bedrijf: "Freya Pharma Solutions is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van effectieve farmaceutische therapieën voor vrouwen bij wie de diagnose 'Female Sexual Interest/Arousal Disorder' (FSIAD) is gesteld. Het bedrijf heeft 8,5 miljoen dollar uit de markt gehaald om verder te gaan met de ontwikkeling van therapie. De financiering zal worden gebruikt om een ​​cruciale fase 3-studie uit te voeren bij 516 patiënten in heel Europa".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel