Burgemeester Weerwind sluit plek in nieuw kabinet uit

ALMERE • Do 7 oktober 2021 | 18:14 • Donderdag 7 oktober 2021 | 18:14

De Almeerse burgemeester Franc Weerwind is niet van plan om plaats te nemen in een nieuw te vormen kabinet als hij daarvoor gevraagd wordt. "Ik heb een klus te doen in Almere en dit staat absoluut niet in de agenda", laat Weerwind desgevraagd weten.

De Almeerse burgemeester is lid van D66 en is bij die partij geen onbekende. Hij heeft meegeschreven aan het verkiezingsprogramma, heeft geholpen bij de selectie en werving van kamerleden en heeft meegewerkt aan het vaststellen van de lijst met kamerleden. "Tot zover mijn politieke interventies. Ik heb een klus te klaren in de stad, de stad heeft mij vertrouwen gegeven, dat moet ik doen."

Bouw Hortus het spannendst
Weerwind blijft in ieder geval de komende zes jaar nog burgemeester van Almere. De burgervader is blij met de herinstallatie, want Almere heeft volgens hem veel te bieden. "Kortom, mooi dat ik zes jaar door mag gaan en dat ik het vertrouwen van de gemeenteraad heb gehad." De bouw van de wijk Hortus is voor Weerwind het spannendste onderwerp dat eraan komt. Na de wereldtuinbouwtentoonstelling, die in april volgend jaar begint, moet er op de plek een groene woonwijk staan. Weerwind: "Het is zo belangrijk dat je de juiste keuzes maakt, dat zijn spannende opgaves, daar komen Almeerders te wonen".

Slavernijmuseum
Verder is Weerwind voorzitter van een commissie die moet kijken naar de oprichting van een slavernijmuseum in Amsterdam. Het initiatief voor zo'n museum komt uit de Amsterdamse gemeenteraad. Onder zijn leiding kijkt de commissie onder meer of zo’n museum iets toevoegt aan het museale landschap en of het zo’n breed mogelijk publiek kan trekken. "Zodat het echt het predicaat Nationaal Museum kan dragen."

De conclusies komen in een verkenningsrapport en wordt deze maand nog aangeboden aan de Amsterdamse kunstraad en de Raad van Cultuur, die het vervolgens doorgeven aan het college van burgemeester en wethouders en het ministerie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel