Geld is binnen, stripboek over jodenvervolging wordt gemaakt

URK • Do 7 oktober 2021 | 20:31 • Donderdag 7 oktober 2021 | 20:31

Stichting Odulphus heeft de benodigde 6.500 euro ingezameld voor de realisatie van een stripboek over de jodenvervolging. Het stripboek over het lot van een Urker Joods gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog en de daarbij behorende lespakketten kunnen nu worden gemaakt.

Jelle van Slooten van stichting Odulphus is blij met het resultaat. "We hebben het verlangde bedrag nu binnen en onze actie duurt nog ruim 20 dagen." De stichting had al een aardig bedrag vanuit stichtingen en bedrijven bij elkaar gespaard. Voor het laatste deel voor de lespakketten en een QR-tour over Urk was er een crowdfundingsactie gestart.

De teller bereikte donderdag het beoogde bedrag van 6.500 euro, waardoor het stripboek nu gemaakt kan worden. "Frank Jonker gaat het verhaal schrijven en Danker Jan Oreel maakt de illustraties", aldus Van Slooten. "We hopen dat het boek in maart klaar is, zodat het in april naar de drukker kan. We hopen dat het boek dan voor de dodenherdenking gepresenteerd kan worden."

Familie Kropveld
Het stripboek gaat over het enige Joodse gezin op Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De familie Kropveld werd verplicht om naar Amsterdam te verhuizen. In 1943 werd het gezin in Sobibor vermoord. De stichting Odulphus schrijft bij de doneeractie: "Als vrijwilligers hopen wij dat wat deze familie en 102.000 andere Joodse landgenoten is overkomen gaat leven bij de jongeren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel