Gebben: 'Landelijke regelgeving verplicht toegangsbewijs op Walibiterrein'

BIDDINGHUIZEN • Za 9 oktober 2021 | 12:35 • Zaterdag 9 oktober 2021 | 12:35

Als Walibi Holland de drie plekken waar muziek te beluisteren is op Halloween Fright Nights had geschrapt, dan had het attractiepark zonder coronatoegangsbewijs kunnen werken. Dat zegt burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten. Volgens Gebben zijn plekken waar bezoekers mogelijk stil staan om muziek te luisteren geen doorstroomlocaties. Daarom voldeed Walibi niet aan de regels om zonder coronatoegangsbewijs te werken, zegt hij.

Gebben reageert daarmee op schriftelijke vragen van ChristenUnie, SP en VVD in de Dronter gemeenteraad. Deze partijen vroegen zich af waarom er zo veel onduidelijkheid heeft bestaan over of het pretpark wel of niet verplicht was een coronatoegangsbewijs te vragen voor de Halloween Fright Nights.
De burgemeester zet de gang van zaken op een rijtje en zegt dat Walibi op 1 september toestemming kreeg voor het halloween-evenement mét coronatoegangsbewijs. Op 20 september vroeg Walbi of het zonder mocht. Dat verzoek werd door de gemeente ingewilligd op basis van de toen beschikbare informatie.

Op 28 september werden de nieuwe landelijke regels bekend. De gemeente nam daarop contact op met de Veiligheidsregio. Die stelde dat er drie plekken op het Walibiterrein zijn met muziek. Mensen komen daar bij elkaar en volgens de Veiligheidsregio is daar geen sprake van een ‘doorstroomlocatie’.

Vanwege die drie doorstroomlocaties kreeg Walibi op 1 oktober te horen dat het coronatoegangsbewijs verplicht werd. Daarop zei Walibi de drie muzieklocaties te schrappen en het park kreeg daarvoor ook toestemming van de gemeente, aldus Gebben. Maar twee uur later verstuurde Walibi een persbericht, waarin stond dat er toch gewerkt gaat worden met coronatoegangsbewijzen. In dat bericht kreeg de gemeente een veeg uit de pan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel