Diefstal deksels afvalcontainers plaagt gemeente

ALMERE • Do 21 oktober 2021 | 19:24 • Donderdag 21 oktober 2021 | 19:24

Stadsreiniging in Almere staat al 1,5 week voor een mysterie. Er zijn al meer dan 25 afdekplaten en deksels gestolen van afvalcontainers. Dat kan volgens de gemeente bij de ondergrondse afvalcontainers gevaarlijke situaties opleveren. Die containers staan zo’n drie meter in de grond. Zonder deksel zouden daar mensen of dieren in kunnen vallen.

De meldingen over de openstaande containerputten komen vanuit heel Almere. Brian Mahangoe van de gemeente Almere vermoedt dat de dieven de afdekplaten en deksels doorverkopen als oud metaal. Volgens Mahangoe zijn de zware deksels niet zomaar mee te nemen. “Het gaat om een grote plaat, een deksel en in sommige gevallen een binnenbak. Die worden losgeschroefd en ergens in de nacht meegenomen.”

Mahangoe en zijn collega’s van stadsreiniging werken met man en macht om preventief deksels van de afvalcontainers vast te lassen. “Hiermee willen we voorkomen dat er nog meer deksels gestolen worden.” De gemeente vraagt inwoners die een container zonder deksel zien, om een melding te maken zodat het gerepareerd kan worden.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel