PvdA wil duidelijkheid over freerunpark Emmelhage

EMMELOORD • Ma 25 oktober 2021 | 10:49 • Maandag 25 oktober 2021 | 10:49

Als het aan de PvdA ligt, komt er nog geen 'ja' voor een nieuw freerunpark in Emmeloord. Fractievoorzitter Rien van der Velde van de PvdA is verrast over de wijze waarop het park ingevuld zal worden. In zo'n park worden allerlei obstakels neergezet waar sporters overheen kunnen rennen en springen. Op verzoek van de Partij van de Arbeid, CDA, SP, en D66 en ONS Noordoostpolder bespreekt de gemeenteraad van Noordoostpolder maandagavond de aanleg van het park bij de nieuwbouwwijk Emmelhage.

"Ik was eigenlijk flabbergasted", zegt Van der Velde. "Hoe was het in hemelsnaam mogelijk dat er belangstelling is voor het freerunpark in Emmeloord?" Zijn verbazing heeft volgens de fractievoorzitter te maken met het feit dat er enige tijd geleden een analyse op tv is geweest over de gevaren van een freerunpark. Ook heeft de fractievoorzitter vragen bij de hoogte van de objecten van het 300 meter lange parcours. De inwoners in de omgeving van het park hebben dan volgens de PvdA geen zicht meer op de ruimte achter hun huizen. De partij wil kijken wat er mis is gegaan en of er iets gerepareerd kan worden. "Hier is namelijk iets gebeurd wat de PvdA niet wil", aldus Van der Velde.

Ruis in de enquête
Fractievoorzitter Rien van der Velde van de PvdA wil precies weten hoe het besluit tot stand kwam. De partij heeft ook vragen bij de enquête over het freerunpark. Bewoners konden hierin aangeven of ze voor of tegen het park waren. Een aantal omwonenden is tegen de aanleg van het park; maar in de eerdere enquête waren de omwonenden voor. Daarom wil Van der Velde vragen aan B&W hoe representatief dat onderzoek was. "We willen kijken of er in die enquête ruis op de lijn is", zegt Van der Velde. De partij wil bijvoorbeeld weten of de enquête alleen onder bewoners uit Emmelhage, waar het park zou moeten komen, is gehouden of dat heel Emmeloord de enquête in kon vullen.

Aanleg in januari
Een aantal inwoners van Emmeloord heeft bezwaren tegen het park. Zo zijn ze bang dat de plek hangjongeren aan zal trekken. Toch start de aanleg van het park in januari, nadat wethouder Haagsma zei dat het park binnen het huidige bestemmingsplan past. Het ontwerp is echter aangepast en inwoners van Emmelhage kunnen nu nog eenmaal reageren op de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel