Ambulancemedewerkers zwaar mishandeld op vakantiepark, verdachten aangehouden

BIDDINGHUIZEN • Do 28 oktober 2021 | 13:47 • Donderdag 28 oktober 2021 | 13:47

Twee ambulancemedewerkers zijn dinsdagavond zwaar mishandeld door meerdere mensen op vakantiepark EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen. Volgens de GGD hebben de medewerkers fracturen opgelopen, onder andere aan het gezicht en de ledematen.

De chauffeur en de verpleegkundige gingen naar een melding toe over een gewonde bij het vakantiepark. Nadat ze het slachtoffer nakeken besloten ze om die persoon niet mee te nemen. Er ontstond een grimmige sfeer die omsloeg in geweld. De hulpverleners kregen flinke klappen en raakten gewond. Ze zijn daarna voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De politie laat weten dat kort na de mishandeling vier verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 20 en 21 jaar oud en twee mannen van 21 en 23 jaar. Ze hebben de Spaanse nationaliteit. De verdachten zitten vast en worden vrijdag voorgeleid.

Aangeslagen
De GGD Flevoland en de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland zijn hevig geschrokken door wat er gebeurd is. "Alle medewerkers zijn zeer aangeslagen. Dat geldt ook voor de medewerkers van de meldkamer. Die hebben het ook allemaal meegekregen", vertelt Sven van der Burg van de GGD Flevoland. De gewonde medewerkers hebben nazorg gekregen. Ze zitten aangeslagen thuis. Over hun verdere toestand is niets bekend.

Na de mishandeling heeft de GGD aangifte gedaan. "Dit kunnen wij op geen elke manier accepteren", stelt Van der Burg. De zaak ligt nu bij de politie die verder onderzoek doet.

Onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen hulpverleners onacceptabel. "Politiebeambten en hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen wie dan ook wordt niet getolereerd", zegt de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel