Mishandelaars ambulancemedewerkers moeten twee maanden cel in

BIDDINGHUIZEN • Do 20 januari 2022 | 14:12 • Donderdag 20 januari 2022 | 14:12

Drie Spanjaarden die in Biddinghuizen twee ambulancemedewerkers mishandelden moeten twee maanden de cel in. Een vierde verdachte is vrijgesproken. Dat heeft de politierechter in Almere donderdag bepaald. De mishandeling was in oktober op vakantiepark EuroParcs Zuiderzee.

De ambulancemedewerkers kregen in oktober flinke klappen en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De mishandeling van de hulpverleners had veel impact. Om de twee ambulancemedewerkers een hart onder de riem te steken, haalden Biddinghuizenaren zo'n 315 euro op voor twee grote bossen bloemen.

Afwezig
Drie van de verdachten waren niet aanwezig, dit was voor de advocaten ook een onwelkome verrassing. De verdachte die er wel was gaf aan onschuldig te zijn. "Ik was er op bezoek, ik heb niks gedaan." Toch zeggen meerdere getuigen dat juist een man met een vlassnorretje, wat deze verdachte heeft, één van de grootste aanstichters was van het geweld.

Wat was de aanleiding voor de ruzie?
De ambulance werd gebeld, omdat één van de verdachten zich niet goed voelde. Deze verdachte (21) was op dat moment ongeveer drie maanden zwanger en had last van misselijkheid en bloedingen. De ambulance kwam eerst terecht bij een ander park, waardoor het relatief lang duurde voor ze aanwezig waren. Dat zorgde voor irritatie bij de verdachten. Op het juiste adres aangekomen onderzocht de ambulanceverpleegkundige de zwangere vrouw. De vrouw wilde medicatie tegen misselijkheid, maar die had de ambulancemedewerker niet bij zich.

Wat er toen precies gebeurd is, blijft onduidelijk door verschillende verklaringen. Wat wel duidelijk is, is dat er een gevecht ontstond waarbij de twee ambulancemedewerkers door de vier verdachten werden ingesloten. Ook komen er verschillende personen om de groep heen staan.

Gebroken neus
De ambulancemedewerkers werden door verschillende personen in het gezicht geslagen en op verschillende plekken geschopt. De chauffeur hield hier onder meer een gebroken neus aan over en de verpleegkundige een gebroken pols, gebroken duim en een blauw oog. In een verklaring van de verpleegkundige staat: "Wat wij als gezin en naasten meemaken is verschrikkelijk. De vraag is of ik weer plezier in mijn werk terugkrijg, of ik ooit weer met vertrouwen op de ambulance durf te stappen." Ook bleek uit haar verklaring dat ze door haar verwondingen niet goed voor haar 1-jarige kind kon zorgen: "Ik kon lange tijd mijn kind niet optillen of zijn luier verschonen. Hij begon te huilen, omdat ik er anders uitzie."

Wat betreft de chauffeur wordt tijdens de zaak duidelijk dat hij nog steeds psychische klachten heeft en ook nog niet aan het werk is. Of hij dat in de toekomst wel weer kan en durft is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel