Ruim 300 euro gedoneerd voor bloemen mishandelde ambulancemedewerkers

BIDDINGHUIZEN • Ma 1 november 2021 | 12:59 • Maandag 1 november 2021 | 12:59

Biddinghuizenaren hebben zo'n 315 euro opgehaald voor twee grote bossen bloemen. De bloemen zijn bedoeld om twee ambulancemedewerkers, die vorige week bij een camping in Biddinghuizen werden mishandeld, een hart onder de riem te steken.

Anne de Jong uit Biddinghuizen vond het niet kunnen wat er gebeurd is en startte daarom donderdag de inzamelingsactie voor twee grote bossen bloemen en een cadeaukaart. "Het kan gewoon niet", zegt Anne de Jong. "Die mensen komen je helpen en dan worden ze zo afgetuigd. Dat gaat mijn boekje te buiten." Met de bloemenactie wil De Jong een statement maken. "Toen heb ik gezegd: 'Laten we geld inzamelen voor een bos bloemen'." Van het overgebleven bedrag worden cadeaubonnen voor de medewerkers gemaakt.

Biddinghuizenaren waren volgens De Jong enorm enthousiast. "Ze stonden allemaal achter de ambulancemedewerkers", aldus De Jong.

Oproep tot actie
De Jong hoopt dat deze actie opgepakt wordt door de politiek. "Ik hoor vaak 'handen af van onze hulpverleners', maar ik merk daar nog niet heel veel van. Je hoort altijd wel ergens dat er iets is voorgevallen. Dat moet nu stoppen." De Jong wil de bloemen zaterdag op het marktplein in Biddinghuizen uitreiken aan de directeur van de ambulance. De ambulancemedewerkers zelf zijn waarschijnlijk niet aanwezig. De bloemen worden dan via de directeur aan deze medewerkers gegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel