Burgemeester Gebben: 'Verhuftering een halt toeroepen'

DRONTEN • Do 28 oktober 2021 | 21:19 • Donderdag 28 oktober 2021 | 21:19

Burgemeester Jean Paul Gebben van de gemeente Dronten reageert met afschuw op de mishandeling van twee ambulancemedewerkers op vakantiepark EuroParcs in Biddinghuizen. Volgens de GGD zijn de medewerkers daarbij gewond geraakt aan het gezicht en aan de ledematen.

"Het is onverteerbaar dat hulpverleners, die dag en nacht de weg op gaan om onze inwoners te helpen en bij te staan, te maken krijgen met geweld", aldus Gebben in een schriftelijke verklaring. De chauffeur en de verpleegkundige bekeken dinsdagavond een gewond persoon bij het vakantiepark. Toen de hulpverleners besloten dat het slachtoffer niet naar het ziekenhuis hoefde, kregen ze flinke klappen en raakten gewond. De politie heeft vlak na het incident vier verdachten met de Spaanse nationaliteit aangehouden.

"Het wordt nu echt tijd dat we als samenleving de verhuftering en het geweld een halt toe roepen", aldus burgemeester Gebben. Ook burgemeester Franc Weerwind van de gemeente Almere stond tijdens de Politieke Markt even stil bij het incident en noemde het 'onacceptabel'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel