Bijna vijf ton voor nieuwe inrichting van MFC Het Rietveld

NAGELE • Vr 29 oktober 2021 | 8:05 • Vrijdag 29 oktober 2021 | 8:05

Voor de nieuwe inrichting van Multifunctioneel Centrum Het Rietveld in Nagele is inmiddels 470.000 euro beschikbaar. Dat bleek donderdagavond, toen de werkgroep de plannen voor de facelift presenteerde aan belangstellenden uit het dorp. De opknapbeurt kost in totaal zo'n 700.000 euro.

Vanuit Europa krijgt de werkgroep via de provincie zo'n 200.000 euro aan LEADER-subsidie voor de metamorfose. De gemeente Noordoostpolder trok in mei ook twee ton uit voor de upgrade van het MFC. Begin deze maand kwam 50.000 euro binnen via de Erfgoeddeal, acties in het dorp leverden tot nu toe 20.000 euro op.

De grote zaal, die er nu nog uitziet als een voetbalkantine, krijgt een make-over. Er komen bloembakken en verrijdbare schermen. Ook komt er een kleine horecavoorziening, zodat er straks snacks zoals patat en ijs in Het Rietveld kunnen worden besteld.

Hoger bedrag door andere keuzes
De opknapbeurt werd vooraf berekend op 400.000 euro. Door de komst van een klimaatbeheersingssysteem, een andersoortige inrichting en buitenspeel- en sporttoestellen pakt de opknapbeurt hoger uit dan vooraf gedacht. Het dorp brengt het resterende bedrag bij elkaar met acties. Ook is er het plan om een dorpsveiling te houden.

Het MFC moet vanaf het voorjaar van 2022 getransformeerd worden, in het najaar moet de opknapbeurt klaar zijn.

In een eerdere versie van dit bericht meldde Omroep Flevoland dat inmiddels zes ton zou zijn opgehaald voor de opknapbeurt. Ook zou de verbouwing eind dit jaar klaar moeten zijn. Dat klopt niet. Er is tot nu toe 470.000 euro opgehaald en het vernieuwde dorpshuis moet in het najaar van 2022 klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel