Huisartsen op Urk gaan vaccineren tegen corona

URK • Za 30 oktober 2021 | 11:36 • Zaterdag 30 oktober 2021 | 11:36

Bij alle huisartsenposten op Urk wordt het mogelijk om een coronavaccin te halen. Inwoners hoeven dan niet meer naar de vaccinatielocatie van de GGD in Emmeloord of een andere plaats. Urk heeft de laagste vaccinatiegraad van Nederland.

De komende dagen zullen de GGD en de huisartsenposten de details van het plan uitwerken. De verwachting is dat tegen het eind van de week of begin volgende week begonnen kan worden met het zetten van vaccinaties.

Gemeente blij met de actie
De gemeente Urk ondersteunt de actie en zal over de mogelijkheid om bij de eigen huisarts een prik te halen gaan communiceren. "Het aantal coronabesmettingen loopt hard op. Ook zijn er ziekenhuisopnames van inwoners met corona", zo schrijft de gemeente in een persbericht.

"De huisartsen hebben dagelijks steeds meer te maken met mensen die ziek zijn geworden door het coronavirus. Ook merken zij een toename in het aantal vragen over vaccineren. De huisartsen zijn graag bereid om met inwoners in gesprek te gaan over vaccinatie." Indien gewenst kan straks dus ook meteen een vaccinatie gezet worden.

Alle huisartsen doen mee
Dat er behoorlijk wat vragen zijn over het virus en het vaccin merkt ook huisarts Wilco Bloed. Hij geeft aan volledig achter het plan te staan om bij de huisartsen te gaan vaccineren. Dit kan volgens hem drempelverlagend werken en hij benadrukt dat het vaccin bewezen effectief is.

Bloed geeft aan dat de samenwerking met de GGD belangrijk is, aangezien die de huisartsen het administratieve werk zo veel mogelijk uit handen kan nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel