Gemeente: elke week intimidatie en verbaal geweld in spreekkamer

DRONTEN • Do 18 november 2021 | 23:19 • Donderdag 18 november 2021 | 23:19

Gedurende zes jaar was er wekelijks sprake van intimidatie en verbaal geweld in de spreekkamers van het sociaal domein in het gemeentehuis van Dronten. Dat komt neer op ongeveer 300 keer. De gemeente heeft in die periode vijf keer camerabeelden gebruikt voor het doen van aangifte.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Dronten in antwoord op vragen van GroenLinks, PvdA en SP over de veelbesproken opnames in de spreekkamers van het gemeentehuis. Vanwege alle media-aandacht en kritiek vanuit de gemeenteraad en de Tweede Kamer is de gemeente Dronten vorige week gestopt met geluidsopnames. Dinsdag stopte de gemeente ook met video-opnames.

'Alle uitkeringsgerechtigden zijn bij eerste gesprek opgenomen'
Het gemeentebestuur schrijft nu dat álle inwoners die de afgelopen jaren een aanvraag deden voor een uitkering hun eerste gesprek in het gemeentehuis hadden in een kamer met camera. De gemeente had een protocol voor het gebruik van de beeldopnames, voor het geluid bestond geen enkele regel en afspraak. Nu de camera’s uit staan, gaat de gemeente indien nodig met twee ambtenaren in gesprek met inwoners. Ondertussen werkt de gemeente aan een nieuw beleid en dat wordt in januari door het college besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel