Definitief geen woontoren op Havenhoofd

ALMERE • Do 2 december 2021 | 13:35 • Donderdag 2 december 2021 | 13:35

Projectontwikkelaar HBA gaat geen woontoren meer bouwen op Havenhoofd in Almere Haven. De gemeente en de projectontwikkelaar hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe locatie, in Olympiakwartier Oost in Almere Poort. Dat schrijven de burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

In juli moest de gemeenteraad instemmen met de toren op het Havenhoofd. Omwonenden zijn fel tegen de bouw, maar HBA had juridisch alles op orde en de raad had geen keuze. De ontwikkelaar liet kort daarna weten dat hij open stond voor een andere locatie.

HBA zal in Olympiakwartier Oost veertig woningen kunnen bouwen. Het uitgangspunt is volgens het college van B en W zestien koopwoningen en vierentwintig huurwoningen.

Nieuw bestemmingsplan Havenhoofd
Nu er een overeenkomst is over een alternatieve locatie, wordt de grond op Havenhoofd niet aan de projectontwikkelaar verkocht. Voor die plek is ook een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding dat ervoor zorgt dat er geen appartementengebouw op de kop van Havenhoofd is toegestaan. Ook wordt er een maximale bouwhoogte vastgelegd.

De ontwikkelaar mocht nog wel het Indisch Veerhuis herontwikkelen, maar ziet daar vanaf als de deal in Olympiakwartier definitief rond is.

De gemeente is blij met de overeenkomst. "We zien de ontwikkeling van 40 woningen door HBA in Olympiakwartier als een betere oplossing dan het eerder voorgestelde alternatief op het Havenhoofd en zijn blij dat we samen met HBA toch een alternatieve oplossing voor het project Havenhoofd hebben gevonden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel