Bewoners blij met schrappen plan woontoren Havenhoofd

ALMERE • Do 2 december 2021 | 21:38 • Donderdag 2 december 2021 | 21:38

Bewoners van het Havenhoofd in Almere Haven zijn blij dat de plannen voor een woontoren pal voor hun neus niet doorgaan. De gemeente Almere en projectontwikkelaar HBA hebben afgesproken dat de twintig meter hoge woontoren niet op het Havenhoofd, maar in het Olympiakwartier Oost in Almere Poort moet komen.

"We zijn erg blij ja, dat kun je wel stellen na anderhalf jaar actievoeren", zegt Ton Schoelitsz van de huurdersvereniging Havenhoofd. Ook Dick Becht van de actiegroep 'Stop ontwikkeling woontoren' kan zijn geluk niet op. "We hadden het al een beetje zien aankomen, omdat al bekend was dat er gesproken werd over een alternatieve locatie. Maar we wachtten nog even op zekerheid."

Omwonenden ook contact houden met gemeente
Ook het nieuws dat wethouder Maaike Veeningen het bestemmingsplan wil aanpassen, zodat er in de toekomst niet alsnog een woontoren kan komen, stemt de bewoners tevreden. "Maar we willen wel met de gemeente in gesprek blijven en een vinger aan de pols houden", stelt Schoelitsz. Becht: "Als de wethouder dat zegt, dan zal dat zo zijn. Maar we laten onze advocaat er nog wel naar kijken."

Zo lijkt een periode van anderhalf jaar actievoeren voorbij. Reden voor een bescheiden feestje. "We gaan er in select gezelschap wel een borrel op drinken", zegt Schoelitsz. Becht: "Met een glaasje champagne met elkaar, dat past hier wel bij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel