Protestactie tegen bouw woontoren

ALMERE • Za 22 mei 2021 | 11:54 • Zaterdag 22 mei 2021 | 11:54

Bewoners van het Havenhoofd in Almere Haven zijn begonnen met een protestcampagne tegen een geplande woontoren in hun straat. Met banners aan hun balkon, flyers, affiches en een petitie willen ze een signaal afgeven tegen de bouw van het 21 meter hoge complex. De petitie moet ervoor zorgen dat de gemeenteraad de bouw van de woontoren tegenhoudt.

De omwonenden van de geplande woontoren hebben 18 banners laten maken. Daarvan hangen 16 verspreid aan hun wooncomplex. De andere twee exemplaren komen te hangen bij de watersportvereniging en bij restaurant Bakboord in Haven. De petitie staat inmiddels online, de omwonenden gaan ook nog met lijsten langs de deur. Bovendien komt er een petitie te liggen bij café Het Lieverdje in Haven. Verder worden onder ondernemers in het stadsdeel affiches verspreid. De petitie is inmiddels ruim 200 keer getekend.

Uiteindelijk naar de rechter
De bewoners van het Havenhoofd hopen dat hun protestcampagne de gemeenteraad aan het denken zet. Volgens de gemeente kan de woontoren op het Havenhoofd komen te staan, omdat het bestemmingsplan dat toelaat. Na een verplaatsing van het geplande complex van de ene naar de andere kant van de straat, blijven de bewoners twijfelen aan het bestemmingsplan. Zij wijzen op meerdere bepalingen die niet overeenkomen met de komst van het complex. Volgens de omwonenden is in de visie voor Almere Haven, Havenhart 2.0, ook niets vastgelegd over woningbouw op het Havenhoofd.

Wanneer de gemeenteraad het plan voor de geplande woontoren op het Havenhoofd onder ogen krijgt, is nog niet duidelijk. Als de gemeenteraad het plan voor het complex niet tegenhoudt, stappen de omwonenden naar de rechter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel