Alternatieve plek voor woontoren Havenhoofd in Poort

ALMERE • Do 4 november 2021 | 13:04 • Donderdag 4 november 2021 | 13:04

De gemeente Almere en projectontwikkelaar HBA onderhandelen over de bouw van een woontoren in Almere Poort in plaats van de geplande bouw op Havenhoofd in Haven. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.

In juli moest de gemeenteraad instemmen met de toren op het Havenhoofd. Omwonenden zijn fel tegen de bouw, maar HBA had juridisch alles op orde en de raad had geen keuze. De ontwikkelaar liet kort daarna weten dat hij open stond voor een andere locatie. Volgens de gemeente is daarbij nu ook de eis losgelaten dat er nog dit jaar kan worden begonnen met bouwen.

De alternatieve locatie moet wel al een woonbestemming hebben. Als HBA instemt met een nieuwe bouwplek in Poort vervalt de verkoop van de bouwlocatie op Havenhoofd, meldt de gemeente. In het nieuwe bestemmingsplan zal dan de mogelijkheid voor hogere bebouwing vervallen.

Plannen liggen stil
De gemeente heeft de ontwikkeling van de plannen voor Havenhoofd stilgelegd tot duidelijk is of er een akkoord mogelijk is met HBA. Daarom is ook nog niet begonnen met het inrichtingsplan, waarbij de bewoners zouden worden betrokken. Ook voor het voormalige restaurant Veerhuys worden nog geen definitieve plannen gemaakt.

De gemeente hoopt er voor het eind van het jaar met HBA uit te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel