Weerwind verwacht evenementenvergunning Floriade wel af te kunnen geven

ALMERE • Do 9 december 2021 | 23:41 • Donderdag 9 december 2021 | 23:41

Burgemeester Franc Weerwind van Almere vertrouwt erop dat het goedkomt met de evenementenvergunning voor de Floriade. Weerwind zei dat donderdagavond tijdens een vergadering met de gemeenteraad.

Raadsleden maken zich veel zorgen over de vergunning voor de wereldtuinbouwtentoonstelling. Dat heeft te maken met de kritiek van externe bureaus op het Veiligheidsplan en het Mobiliteitsplan die voor het evenement zijn opgesteld. Volgens de bureaus is de kwaliteit ervan onvoldoende. Daarin moet snel verbetering komen, want anders kan burgemeester Weerwind geen vergunning afgeven.

Volgens Weerwind is met organisator Floriade BV afgesproken dat de plannen in december worden aangepast, zodat ze in januari beoordeeld kunnen worden door de gemeente. De vergunning zou vervolgens in februari kunnen worden verleend. Mocht dat die maand toch niet lukken, dan ontstaat er een hele penibele situatie, zo vertelde de burgemeester aan de gemeenteraad.

Vanwege de duidelijke afspraken met de organisatie, en de nauwe afstemming met de hulpdiensten zoals brandweer en politie, vertrouwt Weerwind erop dat de aangepaste plannen goed genoeg zullen zijn voor het afgeven van een evenementenvergunning. De twee externe bureaus, die tot nu toe fikse kritiek uitten, blijven ook bij het proces betrokken. De Floriade in Almere duurt van april tot en met oktober volgend jaar. Er worden twee miljoen bezoekers verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel