Luchtvaartmuseum Aviodrome gebruikt lockdown voor opknapbeurt

LELYSTAD • Wo 29 december 2021 | 6:44 • Woensdag 29 december 2021 | 6:44

De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn normaal gesproken drukke dagen voor toeristische attracties in onze provincie. Zo ook voor het Aviodrome, maar door de lockdown is daar nu geen bezoeker te bekennen. Toch ligt het luchtvaartmuseum in Lelystad er niet uitgestorven bij. Het Aviodrome grijpt de lockdown aan voor een vliegensvlugge opknapbeurt.

"In de kerstvakantie zijn we meestal gewoon uitverkocht", verzucht Lars Janssen van Aviodrome. "Blije bezoekers, jong en oud. Het is nu angstvallig stil." Het personeel voor de receptie, horeca en attracties kan niet het reguliere werk doen. Dat geldt ook voor de vijftien vrijwilligers die de historische verhalen vertellen, toezicht houden en bezoekers de weg wijzen.

Nieuw tapijt in de Boeing
Toch wordt de tijd nuttig besteed. Janssen: "Het gaat om dingen die nu makkelijker zijn zonder bezoekers. Zo wordt er schoongemaakt, bijvoorbeeld de vitrines van bijzondere objecten. Als er bezoekers langslopen, moet je het toch iets beter in de gaten houden."

Verder wordt in het topstuk van de collectie, de Boeing 747, de vloerbedekking vervangen. "Die was aardig versleten door al die honderden bezoekers die er iedere dag overheen lopen. "En nu wordt-ie helemaal nieuw."

'Snel weer betoveren'
Ondanks de opknapbeurt kan het personeel niet wachten totdat de museumdeuren weer open mogen voor het publiek. "Het is misschien heel egoïstisch gedacht, maar ik hoop dat we snel weer bezoekers mogen betoveren met de luchtvaart", aldus Janssen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel