Rijssel-Omusuo van ChristenUnie naar BIJ1

ALMERE • Do 20 januari 2022 | 19:45 • Donderdag 20 januari 2022 | 19:45

Gemeenteraadslid Berneditha Rijssel-Omusuo uit Almere staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de kandidatenlijst van BIJ1. Dat meldt bestuursvoorzitter Anneke Dalger. BIJ1 doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere.

Rijssel-Omusuo stapte vorige week op bij de ChristenUnie omdat ze daar machtsmisbruik en discriminatie heeft ervaren. "BIJ1 staat voor radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. Hier wil ik mij graag hard voor maken", aldus Rijssel-Omusuo in het persbericht van BIJ1. Tijdens een vergadering van BIJ1 op zaterdag 22 januari stelt de Almeerse zich aan de leden van die partij voor.

Rijssel-Omusuo is al zo'n 10 jaar actief in de politiek en is sinds 2018 gemeenteraadslid. Bij de vorige verkiezingen stond ze op de derde plek van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Die partij had haar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen niet op de kandidatenlijst gezet. Het is nog onduidelijk op welke plek Rijssel-Omusuo staat op de kandidatenlijst van BIJ1.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel