Motie van wantrouwen tegen gedeputeerde Appelman haalt het niet

FLEVOLAND • Wo 26 januari 2022 | 17:21 • Woensdag 26 januari 2022 | 17:21

Vijf partijen in Provinciale Staten hebben woensdagmiddag een motie van wantrouwen ingediend tegen gedeputeerde Jan-Nico Appelman. De fracties van de Partij voor de Dieren, JA21, PVV, 50PLUS en SP vinden dat de gedeputeerde hen niet goed heeft geïnformeerd over het datacenter van Meta in Zeewolde.

Dat gebeurde tijdens een debat over de informatievoorziening over het datacenter in Zeewolde. Het debat was aangevraagd omdat verschillende fracties vinden dat ze continu verkeerd, te laat of pas achteraf geïnformeerd worden over belangrijke termijnen en procedures rond het datacenter. De motie van wantrouwen werd woensdag door vijf fracties gesteund, omdat die vinden dat Appelman niets geleerd heeft van de motie van treurnis die eind vorig jaar tegen het college van Gedeputeerde Staten is ingediend met exact dezelfde boodschap. Die motie werd toen unaniem aangenomen.

Omdat de vijf fracties vinden dat het gehele college van Gedeputeerde Staten dat valt te verwijten, is tegen hen een motie van afkeuring ingediend. De partijen hebben geen meerderheid in Provinciale Staten en de moties zijn dan ook niet aangenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel