Kortingspas Floriade voor opening beschikbaar voor Flevolanders

FLEVOLAND • Ma 31 januari 2022 | 15:47 • Maandag 31 januari 2022 | 15:47

Flevolanders kunnen voordat de Floriade van start gaat op 14 april een toegangspas met korting kopen. Dat laat een woordvoerder van de provincie weten.

Met de Floriade Pas kunnen bezoekers onbeperkt naar de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere. Voor bezoekers van buiten Flevoland kost dat 79 euro. Almeerders kunnen de pas aanschaffen voor 49 euro. Als ze hem voor 1 januari kochten betaalden ze zelfs maar 39 euro. De Partij voor de Dieren diende eind november een voorstel in om alle Flevolanders dezelfde korting te geven die de Almeerders ook krijgen.

Statenlid Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren is blij dat dit nu geregeld is. "Het is belangrijk dat alle Flevolanders in staat worden gesteld om te zien wat daar gebeurt." Al snapt Luijendijk ook dat de kaarten met korting voor veel Felvolanders nog steeds een flinke uitgave zijn.

Geen korting losse tickets
Een meerderheid van de partijen in het provinciehuis steunde het voorstel afgelopen november. Het was daarna lange tijd onduidelijk of het wel zou lukken. Momenteel wordt er volgens de provinciewoordvoerder hard gewerkt aan een voorstel. Wanneer de pas exact beschikbaar komt is nog onduidelijk, maar in ieder geval voor de opening van de Floriade.

Op de prijs voor een los ticket wordt géén korting gegeven voor Almeerders of Flevolanders. Een eenmalig bezoek kost, afhankelijk van de dag, tussen de 29 en 35 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel