Rapport over verbeterpunten toegankelijkheid Marker Wadden overhandigd

LELYSTAD • Wo 2 februari 2022 | 16:10 • Woensdag 2 februari 2022 | 16:10

Hoge drempels en een gehandicaptentoilet dat bereikbaar is via een onverhard pad. Het zijn problemen waar mindervaliden op de Marker Wadden mee te maken hebben, blijkt uit een rapport dat stichting Gehandicapten Overleg Lelystad woensdagochtend aan Natuurmonumenten gaf.

Natuurmonumenten gaat aan de slag met de informatie van de stichting. "De Marker Wadden liggen er maar net dus we zien dit als tips ter verbetering", aldus Elsa Pater van Natuurmonumenten. Dat is de organisatie die de Marker Wadden beheert.

"Ze willen er graag mee aan de slag", zegt Margriet Doorenspleet van stichting Gehandicapten Overleg Lelystad. Zij overhandigde het rapport aan Natuurmonumenten. "Ze willen graag die reputatie hebben dat het voor iedereen toegankelijk is - ook voor mensen met een functiebeperking."

Stichting Gehandicapten Overleg uit Lelystad wilde in oktober vorig jaar wel eens kijken of de Marker Wadden ook voor de mindervaliden goed toegankelijk waren. Dat bezoek was de basis voor dit overhandigde rapport.

Als het aan Natuurmonumenten ligt, mag de stichting elk jaar langskomen. "Dan kunnen we vertellen wat we hebben verbeterd en samen door het gebied gaan", vertelt Pater.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel