Opnieuw vogelgriep op pluimveebedrijf, 15.000 kippen geruimd

ZEEWOLDE • Wo 2 februari 2022 | 23:13 • Woensdag 2 februari 2022 | 23:13

Op een pluimveebedrijf aan de Ooievaarsweg in het buitengebied van Zeewolde is vogelgriep uitgebroken. Ongeveer 15.000 kippen worden gedood. Donderdagmiddag is begonnen met het ruimen van de dieren. Volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gaat het om een zeer besmettelijke variant van het virus.

In een straal van drie kilometer rond het bedrijf ligt één ander pluimveebedrijf. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat controleren of deze dieren ook besmet zijn. Er is per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van tien kilometer rond het bedrijf. Dat treft zeventien andere pluimveebedrijven.

Het is het zesde bedrijf in Flevoland waar deze winter vogelgriep is geconstateerd. De landelijke ophok- en afschermplicht is nog onverminderd van kracht.

Ook vogelgriep in Gelderse Hierden
Donderdagochtend maakte het ministerie van LNV bekend dat er ook vogelgriep is vastgesteld in het Gelderse Hierden, bij Harderwijk. De tienkilometerzone rond dat bedrijf raakt ook land rond Zeewolde en Biddinghuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel