Qatar komt afspraken voor World Village Floriade niet na

ALMERE • Zo 13 februari 2022 | 12:30 • Zondag 13 februari 2022 | 12:30

Qatar gaat toch niet meehelpen aan de realisatie van het World Village op de Floriade. Met het World Village kunnen landen meedoen aan de Floriade die niet zelf op eigen kosten een volledig paviljoen kunnen bouwen. Het land zou eerder een inzending realiseren ter waarde van 2 miljoen euro.

Er waren afspraken gemaakt met Qatar omdat in dat land een tuinbouwexpo vlak voor die van Almere zou beginnen. Mogelijk dat die expo er voor zou zorgen dat de Floriade minder bezoekers trekt. Ter compensatie zou Qatar bijdragen in de vorm van een paviljoen voor het World Village. Maar door de coronapandemie is de tuinbouwexpositie in Qatar over die van Almere heen getild en zou er van een bezoekersterugval in Almere geen sprake meer zijn. Of dat de reden is dat Qatar geen bijdrage meer levert is onduidelijk.

De Floriade BV bevestigt dat Qatar inderdaad niet meer betrokken is bij de invulling van het World Village. De Floriade is nu zelf bezig om de landen toch goed te kunnen ontvangen op de tuinbouwtentoonstelling. Volgens een woordvoerder komt het World Village op twee boomrijke kavels. In een tuin geïnspireerd op een savanne worden acht kleine huisjes geplaatst waar acht landen zich kunnen presenteren. De tuin heeft een gezamenlijk plein voor de culturele activiteiten. De Floriade is met 11 landen in gesprek. De komende weken wordt duidelijk welke landen deelnemen.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel