Foto's: het Floriadeterrein 50 dagen voor de opening

ALMERE • Wo 23 februari 2022 | 21:57 • Woensdag 23 februari 2022 | 21:57

Nog 50 dagen. Dan gaat in Almere de Floriade van start. Op 13 april vindt er een feestelijke opening plaats in het bijzijn van koning Willem-Alexander. Een dag later, op 14 april, gaat het terrein vervolgens open voor het publiek. Zo ziet het terrein er op dit moment uit:

Grid
Vanuit de lucht is de kenmerkende gridstructuur van het terrein goed zichtbaar.

Tuinbouwkas
Eén van de grote blikvangers is straks de grote tuinbouwkas. Hierin zullen verschillende landen en deelnemers zich presenteren. Voor de kas staat het nieuwe woonzorgcentrum Flora.
Haddock en drijvende bomen
Achterin de foto is het pand van de voormalige jachthaven Haddock zichtbaar. In het water zijn drijvende bomen neergelegd.
Bruggen
Op het Floriadeterrein bevinden zich straks verschillende bruggen. De grootste brug, de Weerwaterbrug, wordt niet gebruikt tijdens het evenement. Na afloop van de Floriade kan je via de Weerwaterbrug van de Filmwijk naar de toekomstige woonwijk Hortus.
Bouwwerkzaamheden
Voor de organisatie van het evenement is het een race tegen de klok om alles op tijd af te krijgen. Bouwvakkers mogen 's avonds doorwerken en de gemeente Almere staat toe dat sommige bouwwerken neergezet worden zonder de benodigde vergunning. Bij de opening van een pand moet die vergunning er wel zijn.
Groene vlakken
Toch zijn er ook kavels die er nog groen en onbebouwd bijliggen.
Woontoren Flores
Eén van de grootste blikvangers op het terrein is de toren Flores. Na afloop van het evenement wordt dit een woontoren. Het ronde bouwwerk naast de toren is het Kunstpaviljoen. Ook wordt er een grote tribune met podium gebouwd.
Arboretum
De groenstructuur van de Floriade wordt ook wel aangeduid met de term 'arboretum'. Op alfabetische volgorde zijn bomen en planten neergezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel