'Praten enige oplossing voor impasse Flevo Golf Resort'

LELYSTAD • Wo 2 maart 2022 | 22:17 • Woensdag 2 maart 2022 | 22:17

Unigolf en de gemeente Lelystad gaan weer praten over een nadere invulling van het Flevo Golf Resort. De partijen kunnen het niet eens worden over bebouwing op de locatie van de golfbaan. Unigolf heeft meerdere keren geprobeerd daar huizen gebouwd te krijgen, maar de gemeente weigert mee te werken om het groene karakter van de omgeving te behouden.

In opdracht van de gemeenteraad heeft een deskundige onderzoek gedaan naar de situatie. Hij concludeert in zijn eindrapport dat praten de enige oplossing is om uit de impasse te komen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het advies uit het rapport overgenomen en zet de gesprekken met Unigolf voort. Bij de discussie over de toekomst van de golfbaan zijn naast de gemeente en Unigolf verschillende groeperingen betrokken. Dat zijn de Bewonersvereniging Flevo Golf Resort, Golfclub Flevoland, Stichting Burgerinitiatief Golfpark en Bewonersvereniging Golfpark. In een brief aan de gemeente spreken de betrokkenen hun steun uit aan de ontwikkelingen.

Golfbaan dicht
De golfbaan is al enige tijd dicht omdat eigenaar Unigolf verlies leed. Unigolf wil de helft van de 18 holes golfbaan opofferen om daar 138 woningen te bouwen, maar de gemeente weigerde steeds. De kwestie speelt al sinds 2018. Volgens Unigolf passen de plannen goed in de ambitie van Lelystad om meer woningen te bouwen.

De gemeente onderschrijft die laatste gedachte ook, maar niet op de plek van de golfbaan. Het Flevo Golf Resort is in de ogen van de gemeente een buffer tussen de stad en het IJsselmeer. Meer woningbouw zou de ruimtelijke structuur zelfs ontwrichten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel