Lijsttrekker D66 Zeewolde keert niet terug in de raad

ZEEWOLDE • Do 17 maart 2022 | 14:59 • Donderdag 17 maart 2022 | 14:59

Wenda Westerhuis keert niet terug in de nieuwe gemeenteraad van Zeewolde. De lijsttrekker van D66 trekt haar conclusies na het verlies bij de gemeenteraadsverkiezingen. De enige raadszetel die de partij overhoudt, zal worden ingenomen door Samee Sabur, de nummer 2 op de kandidatenlijst.

"Als je zoveel verliest, moet je daar je conclusies uittrekken en ben ik niet de juiste persoon op de goede plek geweest." D66 zakt van twee zetels naar één zetel. Westerhuis vindt dat haar partij 'blijkbaar niet het goede geluid' heeft laten horen en er een nieuw persoon naar voren geschoven moet worden.

"We zullen op een andere manier een ander geluid moeten laten horen en dat kan Samee heel goed. En ik zal hem ten volste ondersteunen." Westerhuis blijft 'op de achtergrond' actief bij D66 Zeewolde.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, stuur dan een e-mail naar bart.bos@omroepflevoland.nl[info/]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel