Ex-wethouder Winnie Prins wordt raadslid door 690 voorkeurstemmen

ZEEWOLDE • Do 17 maart 2022 | 16:12 • Donderdag 17 maart 2022 | 16:12

Ex-wethouder Winnie Prins heeft 690 voorkeurstemmen gekregen waardoor ze kan plaatsnemen in de gemeenteraad van Zeewolde. Dat blijkt uit de voorlopige stemmentelling die donderdagmiddag is bekendgemaakt. Prins was lijstduwer van Leefbaar Zeewolde. Zij moest vorig jaar juni opstappen als wethouder, maar liet daarna weten te willen terugkeren als bestuurder.

Winnie Prins is met voorkeurstemmen op plek 2 van Leefbaar Zeewolde terechtgekomen. Door de voorkeurstemmen heeft er een herschikking plaatsgevonden van de lijst, waardoor Steven Scheffer op plaats 10 van de lijst, niet in de raad gekozen is.

Mocht Winnie Prins opnieuw wethouder worden dan komt Scheffer alsnog in aanmerking voor een raadszetel.

VVD: Wortman erin, Visser eruit
Bij de VVD is Martijn Wortman met 169 voorkeurstemmen gekozen. Hij schuift op van plek 5 naar plek 2. Dat gaat ten koste van het huidige raadslid Hendrik Visser die op deze plaats stond.

CU-kandidaat van 5 naar 3
Femke van Wijk komt de fractie van de ChristenUnie versterken. Zij werd met 161 voorkeurstemmen verkozen. Van Wijk stond op plek 5, maar komt op plek 3 terecht. Daardoor schuift Gerard den Bakker op naar de vierde raadszetel.

D66 voortaan met Samee Sabur
Lijsttrekker Wenda Westerhuis besloot donderdag op te stappen als fractievoorzitter van D66. Zij heeft de enige D66-zetel overgedragen aan Samee Sabur. Na Westerhuis kreeg hij de meeste stemmen.

CDA met De Jonge of Van Dongen
De huidige wethouder Egge Jan de Jonge is verkozen als raadslid voor het CDA. Mocht hij opnieuw wethouder worden dan komt zijn plek beschikbaar voor het huidige raadslid Carla van Dongen. Zij staat op plaats 2 en kreeg na De Jonge de meeste stemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel