Achterstallig onderhoud Bataviahaven aangepakt, HISWA kan doorgaan

LELYSTAD • Do 24 maart 2022 | 14:32 • Donderdag 24 maart 2022 | 14:32

Het achterstallig onderhoud in Bataviahaven in Lelystad wordt op korte termijn ingehaald. Daardoor kunnen alle geplande evenementen doorgaan en blijven cruiseschepen welkom. Dat laat het bestuur van stichting Bataviahaven weten na overleg met de gemeente.

De stichting dreigde eerder deze week nog om evenementen als het watersportevenement HISWA te water te cancelen, omdat de gemeente zou weigeren om onveilige situaties aan te pakken. Zo ontstaan er op verschillende plekken in de haven een paar keer per jaar zogenoemde sinkholes. Dat gebeurt als het zand onder de bestrating wegspoelt door overtollig water, waardoor deze verzakt. Ook is de elektrische installatie verouderd.

De gemeente heeft volgens directeur Joop van Diest van Bataviahaven nu verzekerd dat op zeer korte termijn al het nodige onderhoud wordt gepleegd. Deze maand nog zal de elektrische installatie worden geïnspecteerd en waar nodig worden gerepareerd of vervangen. Volgende week vindt een vervolggesprek plaats over structurele oplossingen.

Dan zal er worden gepraat over het verstevigen van de bouwstructuur van de haven, zodat sinkholes verleden tijd zijn. Tot die tijd zal de gemeente de gaten gelijk repareren als ze ontstaan. Ook wordt gekeken naar de uitstraling van de haven. Dan gaat het over bijvoorbeeld het vervangen van verrotte palen en het weer in orde maken van de bestrating.

Dit nieuws is afkomstig van Rob Notten. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: rob.notten@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel