Marknessenaar opnieuw met hulpgoederen naar Oekraïne

MARKNESSE • Ma 4 april 2022 | 8:33 • Maandag 4 april 2022 | 8:33

Mike van de Beek uit Marknesse vertrekt maandag voor de tweede keer met hulpgoederen naar Oekraïne. Vorige maand bracht hij ook spullen naar het land dat zwaar getroffen is door de Russische aanvallen.

Maandagochtend wordt de vrachtwagen volgeladen met onder meer twee ton aardappels, wortels en uien. Ook gaan er luiers, toiletpapier, water en houdbaar voedsel mee. Als de bus vol is, vertrekt Van de Beek samen met twee andere chauffeurs naar Oekraïne.

In Oekraïne hoopt de Marknessenaar vluchtelingen weer mee naar Nederland te nemen. Op de terugweg wil hij mogelijk in Polen ook vluchtelingen oppikken. Volgens Van de Beek is het nog steeds verantwoord om die kant op te gaan. "We weten waar we mee bezig zijn", zegt hij. "Het is niet zo spannend als het lijkt, we gaan maar een paar kilometer de grens over." De reis naar Oekraïne is te volgen via Facebook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel