SP vierde partij in coalitie met CDA, D66 en Leefbaar Dronten

DRONTEN • Di 12 april 2022 | 22:46 • Dinsdag 12 april 2022 | 22:46

De SP is de vierde partij die toetreedt tot de nieuwe coalitie van Dronten. Afgelopen donderdag werd al bekend dat het CDA, D66 en Leefbaar Dronten in elk geval deel zouden uitmaken van de coalitie.

Informateurs Harm-Jan van Schaik en Bahreddine Belhaj gaven dinsdagavond tijdens een openbare zitting in de raadszaal een toelichting op de gesprekken die maandag zijn gevoerd met de beoogde college-partijen. Samen zijn de vier fracties goed voor 16 van de 27 raadszetels, een ruime meerderheid.

Fractievoorzitter Peter Duvekot van de SP noemt deelname aan het college een logische keuze. "We zoeken al vier jaar de verbinding. Ik was ook voorzitter van de commissie bestuurlijke vernieuwing. De omgang met inwoners en ondernemers gaat niet goed en moet anders. We willen meer maatwerk leveren."

Hoe gaat het nu verder?
De informateurs gaan op Goede Vrijdag verder praten met de vier partijen, dan als formateurs. Doel is om binnen enkele weken een coalitieakkoord op te stellen met het CDA, D66, Leefbaar Dronten en de SP. Van Schaik: "We hebben nadrukkelijk aangegeven dat op hoofdlijnen te doen en niet allemaal details. Ook zal de portefeuilleverdeling onderwerp van gesprek zijn."

Ondanks de verschillen in zetels (CDA en Leefbaar elk 6 en D66 en SP elk 2) levert elke partij één wethouder. Het verschil zit 'm in de zwaarte van de portefeuilles. De planning is dat 12 mei het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Dronten kan worden gepresenteerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel