Nieuwe poging voor Tiny Houses in Lelystad

LELYSTAD • Vr 27 mei 2022 | 16:53 • Vrijdag 27 mei 2022 | 16:53

De gemeente Lelystad geeft voor het eerst bouwkavels voor Tiny Houses uit. Het gaat om kavels voor negen vrijstaande Tiny Houses en één twee-onder-één-kap Tiny House in het gedeelte Klein Nooten in de wijk Warande.

Klein Nooten is onderdeel van De Nooten en ligt tussen het Esdoornpark en de Torenvalktocht in Lelystad. Deze buurt is kleinschalig en omgeven door groen. "De kavels voor Tiny Houses zijn ideaal voor mensen die klein willen wonen, maar wel met ruimte om zich heen in een groene omgeving", aldus wethouder Adam Alzakalai. "Kortom, Klein Nooten biedt een unieke plek om een Tiny House te bouwen én straks dichter bij de natuur te wonen."

Een Tiny House in Lelystad moet voldoen aan enkele richtlijnen, zoals een oppervlakte van maximaal 50 m2 en een aansluiting op stadsverwarming. Geïnteresseerden kunnen zich tussen 27 mei 2022 en 20 juni 2022 10.00 uur inschrijven bij de notaris.

Tweede kans
In 2018 kwam het project niet van de grond, door ongeschikte bouwlocaties en te positieve verwachtingen bij particulieren over de rol van de gemeente. Toen werd geadviseerd om een passend gebied aan te wijzen waar de Tiny Houses een tweede kans konden krijgen. Naast de Tiny Houses komen er vrijstaande woningen en een projectmatige ontwikkeling met als centraal thema een landelijk dorpse bouwstijl. Inspiratiebron voor de woonsfeer zijn de houten boerderijen en boerenschuren op het platteland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel