Groot onderzoek naar ondermijning bij boerderij Paradijsvogelweg

ALMERE • Wo 1 juni 2022 | 21:11 • Woensdag 1 juni 2022 | 21:11

Politie, douane, Openbaar Ministerie en de gemeente Almere hebben woensdag grootschalig onderzoek gedaan naar ondermijning bij een boerderij aan de Paradijsvogelweg in Almere Oosterwold. Volgens de politie is dat onderzoek begonnen nadat op het terrein illegaal vuurwerk werd gevonden. Meer details wil de politie op dit moment niet geven.

De woordvoering over de gezamenlijke actie ligt bij de gemeente Almere, maar die kan op dit moment nog niet veel zeggen. Op het erf van de boerderij kunnen mensen spullen stallen. Zo staan er containers, caravans en campers gestald.

Ondermijning
Ondermijning is de verweving van criminele activiteiten bij legale bedrijven of instellingen en kan in veel verschillende vormen voorkomen. Criminelen maken bij ondermijning gebruik van diensten van de bovenwereld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan banken en verzekeraars die betrokken worden bij het witwassen van drugsgeld. Maar ook wordt gebruik gemaakt van containeroverslag voor het vervoer van drugs. Verder kunnen huisjes op vakantieparken gebruikt worden voor illegale prostitutie.

Of er sprake is van ondermijning in Almere moet nog blijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel