Ontwikkelaar stapt naar rechter voor extra woningen Golf Resort

LELYSTAD • Di 14 juni 2022 | 16:29 • Dinsdag 14 juni 2022 | 16:29

Flevo Golf Resort BV is naar de rechter gestapt om alsnog af te dwingen dat men extra woningen mag bouwen in de villawijk bij de Lelystadse golfbaan. De ontwikkelaar wil op een deel van de baan nog eens 138 woningen bouwen. De gemeente wil daar niet aan meewerken.

De ontwikkelaar stelt dat de bouw van extra woningen een redelijke oplossing is om de toekomst van de golfbaan te verzekeren. In de huidige vorm is die niet te exploiteren. Door de baan terug te brengen naar negen holes en op het resterende terrein extra woningen te bouwen, zou Flevo Golf Resort bereid zijn die baan over te dragen aan Golfclub Flevoland, inclusief het clubgebouw en een kleine ‘bruidsschat’. Zonder de opbrengst van de extra woningen is dat volgens de ontwikkelaar niet mogelijk.

De gemeente wil daar echter niet aan meewerken. De bouw van extra woningen strookt niet met het gemeentelijk beleid en het bestemmingsplan. Bovendien is de opzet van de wijk juist het wonen in het groen en aan een golfbaan. Extra woningen zouden die kwaliteit van zowel de wijk als het aanzicht van dit gedeelte van Lelystad schaden. Ook omwonenden zijn het in merendeel niet eens met de plannen. Dat heeft zelfs geleid tot de oprichting van een burgerinitiatief, dat strijdt tegen verdere woningbouw in het gebied.

De ontwikkelaar is het niet eens met de afwijzingsgronden van de gemeente en stelt dat door de bouw juist de woningnood, één van de problemen in Lelystad, wordt aangepakt. Men wil nu bij de rechter afdwingen dat de gemeente alsnog overstag gaat en de bouw van extra woningen toestaat.

Opmerkelijk is dat de gemeente en de ontwikkelaar ook met elkaar in gesprek zijn over mogelijke oplossingen, maar de ontwikkelaar de eerder aangespannen rechtszaak toch doorzet. De zaak dient binnenkort voor de rechtbank.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Kees Bakker. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel