Batavialand wil steun voor de Batavia, niet voor de Zeven Provinciën

LELYSTAD • Vr 24 juni 2022 | 13:35 • Vrijdag 24 juni 2022 | 13:35

Batavialand heeft geen geld nodig voor de replica van de Zeven Provinciën. Daarmee reageert directeur Astrid Hertog op een voorstel van PVV-Kamerlid Martin Bosma, die staatssecretaris Uslu heeft gevraagd om zich in te zetten voor de afbouw van het schip.

Het werk aan de reconstructie van het vlaggenschip van Michiel de Ruyter uit de zeventiende eeuw ligt al sinds 2014 stil wegens geldgebrek. Hertog zegt nu dat het helemaal niet de bedoeling van Batavialand is om de Zeven Provinciën af te bouwen. Er is zelfs over gedacht om het schip af te breken, zegt ze.

Volgens Hertog is er nog steeds sprake van dat de kiel het schip samen met de bijbehorende houtvoorraad wordt verkocht aan een Peruaans amusementspark, en dat het dan mogelijk door een derde partij wordt afgebouwd op de Bataviawerf. "Dat brengt ons financiën om onderhoud aan de Batavia te doen." Het is de bedoeling om dat VOC-schip uit het water te halen en te overkappen. "Bij het nieuw te ontwikkelen museum dat we heel graag willen kan het dan zijn plek krijgen in het grote verhaal."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel