Plaatsing luiercontainers in dorpen loopt vertraging op

NOORDOOSTPOLDER • Wo 29 juni 2022 | 10:53 • Woensdag 29 juni 2022 | 10:53

De plaatsing van vijftien luiercontainers in Noordoostpolder heeft vertraging opgelopen. Dat laat de gemeente weten in antwoord op vragen van Omroep Flevoland. Het was de bedoeling dat de eerste vijf inzamelpunten in maart werden geplaatst, maar dat is nooit gebeurd. Uiterlijk volgende maand zouden alle vijftien containers er moeten staan, maar of dit lukt is onzeker.

Volgens de gemeente heeft dit alles te maken met de administratie en met privacy-aspecten. Het risico bestond dat het storten van poepluiers met de eigen milieupas vastgelegd zou worden als restafvalstorting, terwijl het inleveren van luiers gratis zou moeten zijn. De gemeente zegt dat afvalverwerker HVC meer tijd nodig heeft om het systeem in orde te maken.

Elk dorp zou inzamelpunt krijgen
Elk dorp in Noordoostpolder zou een inzamelpunt voor luiers krijgen, zo liet de gemeente in maart weten. In Emmeloord zouden vijf inzamelpunten komen. Hiermee zei het gemeentebestuur tegemoet te komen aan de wens van inwoners om luiers apart van het overige restafval in te zamelen.

Volle luiers mochten in Noordoostpolder jarenlang bij het gft-afval worden gegooid, maar dat mag sinds 1 januari niet meer. Luiers moeten sindsdien bij het restafval. Inwoners met luierafval worden daardoor gedwongen om hun restafvalcontainer vaker te laten legen. Omdat er in Noordoostpolder per containerleging moet worden betaald, leidt dit voor hen tot extra kosten.

Geen toezeggingen over plaatsingstermijn
De gemeente Noordoostpolder hoopt nog steeds dat de inzamelpunten voor luiers er volgende maand komen, maar zegt geen toezeggingen te kunnen doen. Tot die tijd kunnen luiers al wel kosteloos ingeleverd worden bij een inzamelpunt op de milieustraat in Emmeloord. Volgens een woordvoerder wordt er van die container goed gebruik gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel