Meta zet definitief streep door plannen datacenter

ZEEWOLDE • Do 30 juni 2022 | 20:44 • Donderdag 30 juni 2022 | 20:44

Het moederbedrijf van Facebook zet definitief een streep door de plannen voor een datacenter in Zeewolde. Dat maakt Meta donderdagavond bekend.

"Wanneer we een locatie voor een datacenter overwegen, ligt onze prioriteit bij een goede match met de omgeving. Uiteindelijk hebben we besloten dat het bouwen van een datacenter in Zeewolde niet de juiste investering is", zegt een woordvoerder van Meta.

Meta besloot de plannen eerder al voorlopig op te schorten. Het bedrijf gaf toen aan een "goede buur" te willen zijn en dat steun van de lokale gemeenschap dus absoluut nodig is.

Eind vorig jaar stemde de gemeenteraad in met de komst, maar de verhoudingen zijn na de gemeenteraadsverkiezingen totaal veranderd. Leefbaar Zeewolde werd als tegenstander van het datacenter de grote winnaar en verdubbelde het aantal zetels. De partij gaf aan alsnog te proberen om de komst van het bedrijf tegen te houden. Ook het Rijk bepaalde onlangs de grond nog niet beschikbaar te willen stellen.

"We beëindigen onze ontwikkelingsplannen en we werken nauw samen met de gemeente en provincie om dit project efficiënt af te sluiten", zegt een woordvoerder van Meta.

Of Meta nu op zoek gaat naar een andere locatie voor een datacenter, wil de woordvoerder niet zeggen. Ook gaat ze niet in op vragen over wat het Meta kost nu de plannen in Zeewolde niet doorgaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel