Mogelijke kazerne wordt kantorencomplex voor defensie

ZEEWOLDE • Di 2 augustus 2022 | 19:00 • Dinsdag 2 augustus 2022 | 19:00

De mogelijke, nieuwe kazerne in Zeewolde wordt een kantorencomplex. Dat zegt een woordvoerder van defensie nadat bekend werd dat Zeewolde in beeld is als een mogelijke vestigingsplaats voor een nieuw militair complex. Volgens de woordvoerder komen er geen vliegtuigen, schepen en gepantserde voertuigen naar Zeewolde.

In het najaar wordt duidelijk of de kazerne in Zeewolde wordt gebouwd. Onduidelijk is nog of het terrein waar Meta, van Facebook en Instagram, het datacentrum wilde bouwen, nu ook het gebied wordt voor de kazerne.

De komst van Meta werd angstvallig geheim gehouden voor de buitenwereld door de politiek. De mogelijke komst van defensie is nu meteen naar buiten gebracht door de burgemeester van Zeewolde in het kader van transparantie. Meerdere politieke partijen in de gemeenteraad van Zeewolde zijn te spreken over deze openheid.

"Het is een goede eerste stap om dit nu al kenbaar te maken", zegt Samee Sabur van D66. "Bij het datacenter is het flink misgegaan omdat de burger pas te laat werd betrokken en raadsleden er niet over mochten praten. Laten we die situatie proberen te voorkomen."

Geen datacenterdebacle
Ook coalitiepartijen Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie zijn om diezelfde reden te spreken over de openheid: "We willen niet zo'n debacle hebben als met het datacenter", zegt Manno Jonker van Leefbaar: "Anders krijgen we straks weer te horen van inwoners: 'waarom weten we niks?'"

Yvonne van Bruggen van Actief Zeewolde zegt ook voor transparantie te zijn, maar ze vraagt zich wel af of het niet te vroeg is in het proces. "Het is nog helemaal niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren". De VVD was dinsdag niet bereikbaar en het CDA was niet in staat om een reactie te geven.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel