Gedeputeerde tegen kabinet: 'Maak keuzes en kom met geld over de brug'

FLEVOLAND • Ma 22 augustus 2022 | 8:24 • Maandag 22 augustus 2022 | 8:24

Het kabinet moet keuzes maken in wat het wil rond de stikstofproblematiek. Die oproep doet gedeputeerde Harold Hofstra (ChristenUnie) maandag bij het gesprek met onderhandelaar Johan Remkes. Ook de ministers Christianne van der Wal voor Stikstof en Henk Staghouwer van Landbouw zijn daarbij aanwezig. Eerder spraken ook landbouw- en natuurorganisaties met het kabinet en onderhandelaar Remkes over stikstof.

Volgens de gedeputeerde moeten de politici in Den Haag zich niet alleen focussen op stikstof. In Flevoland zijn voedselproductie en woningbouw ook belangrijke opgaven waar volgens Hofstra naar gekeken moet worden. "Zorg nou eerst dat je alles even goed in beeld heb voordat je op één ding focust, de stikstof. Terwijl je weet er zijn meerdere opgaven. We moeten ook kunnen blijven boeren in Flevoland."

Daarnaast stoort het de gedeputeerde dat het kabinet roept dat er geld is, maar Flevoland zou daar nog niks van hebben ontvangen. "We hebben als provincie zijnde nog geen euro gezien", reageert gedeputeerde Harold Hofstra. Volgens de gedeputeerde heeft de provincie Flevoland al wel kosten gemaakt en voorgefinancierd. "Kom eens over de brug met dat geld."

Maatwerk geven
In Flevoland zijn volgens Hofstra zo'n twaalf boeren die binnenkort met de provincie rond de tafel gaan zitten. Maar zonder geld uit Den Haag, zou de provincie weinig kunnen doen. Hierdoor kan de provincie moeilijk maatwerk geven aan boeren die hun werkwijze willen veranderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel