Vragen CU/SGP na uitspraak wethouder over aanmeldcentrum

NOORDOOSTPOLDER • Do 25 augustus 2022 | 14:31 • Donderdag 25 augustus 2022 | 14:31

De ChristenUnie/SGP in Noordoostpolder wil weten of een uitspraak van wethouder Thomas Gillissen over het geplande aanmeldcentrum in Bant ook door de andere wethouders en de burgemeester wordt onderschreven.

Het gaat om Gillissens opmerking dat het geplande aanmeldcentrum voor asielzoekers eventueel ook op een andere plek dan naast het huidige asielzoekerscentrum in Luttelgeest zou kunnen komen. Het PvdA in Noordoostpolder vindt dat er ook naar andere dorpen gekeken moet worden, omdat er tegen de komst van het aanmeldcentrum in Luttelgeest en Bant veel bezwaren bestaan. Op dit moment verblijven in het azc al 1000 bewoners. De gemeente heeft eerder beloofd dat het hierbij zou blijven. Gillissen sprak tegenover Omroep Flevoland over 'een mooie tussenoplossing', maar benadrukte ook dat hij de uitspraak als privépersoon doet. Hij heeft het azc zelf niet in zijn portefeuille.

De ChristenUnie/SGP wijst er in schriftelijke vragen op dat leden van het college van burgemeester en wethouders altijd namens dat hele college spreken. Op persoonlijke titel spreken is volgens de partijen niet mogelijk, want zonder het wethouderschap was de mening als privépersoon niet relevant geweest voor de media.

De ChristenUnie/SGP wil daarom weten wat het college van de uitspraak van Gillissen vindt en of het college een aanmeldcentrum in een ander dorp ook als tussenoplossing ziet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel