Bezwaar Qbuzz over buscontract afgewezen, EBS mag vervoer regelen

FLEVOLAND • Di 30 augustus 2022 | 17:00 • Dinsdag 30 augustus 2022 | 17:00

Het bezwaar van vervoerder Qbuzz, tegen een nieuw buscontract voor het stad- en streekvervoer in grote delen van Flevoland, is afgewezen. Concurrent EBS mag het nieuwe contract uitvoeren.

In april werd door de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel een vergunning aan EBS gegeven om tot 2035 het busvervoer in delen van die provincies te regelen. Naast EBS hadden ook Keolis en QBuzz zich hiervoor aangemeld. Keolis kreeg het contract toegewezen, maar dat werd teruggedraaid toen bleek dat de vervoerder bij de inschrijving fraude had gepleegd. EBS werd daarna gekozen.

'Niet rendabel'
Qbuzz tekende bezwaar aan omdat de vervoerder het aanbod van EBS als 'niet rendabel' beschouwde. EBS zou meer ritten bieden dan financieel zou kunnen.

De commissie die het bezwaar heeft behandeld vindt dat er geen sprake is van een ongeldige inschrijving of een inschrijving die abnormaal laag is. Ook is het besluit van de provincies volgens de commissie voldoende gemotiveerd.

Het nieuwe contract gaat in de andere provincies gedeeltelijk al eind dit jaar in. Voor regio IJsselmond en Lelystad zal dat december volgend jaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel