College NOP 'betreurt de gang van zaken' rondom uitspraken wethouder Gillissen

NOORDOOSTPOLDER • Ma 12 september 2022 | 21:21 • Maandag 12 september 2022 | 21:21

'Niet passend bij zijn rol als wethouder'. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder over uitspraken van wethouder Thomas Gillissen van de PvdA. Hij zei onlangs op persoonlijke titel bij Omroep Flevoland dat het beoogde aanmeldcentrum voor asielzoekers ook op een andere plek in Noordoostpolder kan. Nu zijn er plannen om dat centrum te bouwen in Bant, pal naast het huidige asielzoekerscentrum in Luttelgeest.

De fractie van de ChristenUnie-SGP stelde daarover schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders. Volgens de politieke partij had Gillissen zich niet als privépersoon hierover mogen uitlaten. 'Het college spreekt uit één mond,' schrijft de ChristenUnie-SGP.

Het college zegt 'de gang van zaken te betreuren'. Ook zeggen B & W dat ze na een gesprek met Gillissen de conclusie trekken dat er geen sprake is van verschil in inzicht. De wethouder geeft zelf aan dat hij zich onvoldoende had gerealiseerd dat het publiekelijk uiten van een persoonlijke mening, niet past bij zijn rol als wethouder.

Het college laat verder nog weten geen formeel standpunt te hebben ingenomen over de aanvraag van het COA en het ministerie over het aanmeldcentrum in Bant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel