Dorpsvoorzitter blij dat aanmeldcentrum in Bant niet doorgaat

BANT • Ma 19 september 2022 | 17:43 • Maandag 19 september 2022 | 17:43

De dorpsvoorzitter van Bant, Arjan Dunnewind, heeft verrast gereageerd op het nieuws dat er geen aanmeldcentrum voor asielzoekers komt in zijn dorp. Hij is blij dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft besloten de plannen niet door te zetten, omdat er te weinig draagvlak is voor een aanmeldcentrum naast het bestaande azc.

Het COA heeft een brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder. Deze brief is in handen van Omroep Flevoland. Volgens het COA blijkt uit de gesprekken met omwonenden en de lokale politiek dat er te weinig draagvlak is.

'Netjes en inhoudelijk'
Arjan Dunnewind is daar blij mee. Hij heeft het gevoel dat er goed geluisterd is naar de argumenten van de dorpsbewoners. Dunnewind denkt dat de manier waarop de gesprekken gevoerd zijn daar ook aan bijgedragen hebben. "We zijn ons heel erg bewust geweest van onze toon en manier van argumenteren. Altijd netjes en inhoudelijk".

Oplossingsgericht
Dunnewind heeft zich nog geen mening kunnen vormen over de mogelijkheid dat er toch een aanmeldcentrum komt, maar dan elders in Noordoostpolder. Het COA wil dat wel graag. "Het is lastig om daar wat over te zeggen vanuit mijn positie in Bant. Ik denk dat we als polder altijd oplossingsgericht willen zijn. Maar we moeten wel heel goed denken over wat wel en niet kan. Het huidige plan paste niet, en hoe dat voor een andere plek zou zijn is nu nog niet te voorzien".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel